Contact us

Our team is here to help. Get in touch to find out how we can help support you or your business.

reCAPTCHA is required.
EUROPE

France
Emergency: +33 613 307 015

Germany
Emergency: +49 514 1803 488

Italy
Tel: +39 345 7065 970

Netherlands & Belgium
Tel: +32 4 72 051 300
Emergency: +31 6 20010488

Poland
Tel: +48 668 887 258
Emergency: +48 722 030 301

Spain | Portugal
Tel: +34 619 715 700
Emergency: +34 619 715 700

Sweden | Denmark | Norway | Finland
Tel: +46 70 247 57 18

United Kingdom
Tel: +44 (0)7443 240 726
Emergency: +44 (0)1782 590 800

Hungary | Czech Republic | Slovakia
Tel: +48 668 887 258
Emergency: +48 722 030 301

Blog

Mobile Water Services
back to full blog

Keeping industry flowing – Uw productiecontinuïteit, onze service

By Dennis van Wesemael on 15th April 2021

share on

Het operationeel houden van een fabriek is in geval van nood een prioriteit voor plant managers werkzaam in de industrie. Een effectief noodplan is cruciaal om het risico van stilstand te voorkomen. In dit artikel kijkt Jakko Theeuwes, van Mobile Water Solutions, naar praktische zaken waar operators en manager van waterbehandelingsinstallaties rekening mee moeten houden om stilstand te minimaliseren. Verder wordt er gekeken naar hoe plug-and-play technologieën en installaties kunnen zorgen voor een snelle reactie tijdens een noodsituatie.

De kosten van stilstand

Bedrijfscontinuïteit en leveringszekerheid is het vermogen van een organisatie om de levering van producten of diensten op aanvaardbare vooraf gedefinieerde niveaus voort te zetten na een storend incident ’(Bron: ISO 22301: 2012). Kortom, een bedrijf moet zijn productie kunnen handhaven, ongeacht de uitdagingen waarmee het wordt geconfronteerd. Jakko weet uit ervaring dat: “Zodra een ramp toeslaat, de klok begint te tikken en het absoluut noodzakelijk is dat een fabriek zo snel mogelijk weer normaal werkt, dat kostbare stilstand tot een minimum wordt beperkt en reputatie behouden blijft”.

“De typische verstoringen van de waterbehandeling die we zien bij onze industriële klanten komen voort uit defecte apparatuur of bedienings- en besturingselementen, uitval van de permanente waterbehandelingsinstallaties of uit veranderingen in het voedingswater. Tijdens een dergelijk noodgeval kan een tijdelijk waterbehandelingssysteem worden ingezet. Hierdoor wordt de continuïteit aan behandeld water behouden en stilstand geminimaliseerd”.

Het hebben van een robuust noodplan in tijden van nood is van cruciaal belang; het hebben van een betrouwbare leverancier die plant managers helpt om snel en effectief te reageren wanneer zich een watergerelateerde noodsituatie voordoet, is essentieel.

Off-site regeneratie in nieuwe Europese regeneratiestation

Om zo goed mogelijk aan de behoeften van Europese klanten  te voldoen heeft Mobile Water Solutions geïnvesteerd in de ontwikkeling en bouw van een nieuwe regeneratie- en servicefaciliteit. Deze faciliteit is gelegen in de regio Nordrhein Westfalen. De regio staat bekend om zijn industriële productie. Het regeneratiestation is strategisch gelegen en de grootste in zijn soort op het vasteland van Europa. Na de opening eind 2020 vertegenwoordigd dit service center  een stapsgewijze verandering in het reactievermogen en de beschikbaarheid van Mobile Water Solutions in Europa. Hiermee wordt de industrie 24/7/365 ondersteund bij het verzekeren van een veilige en betrouwbare bron van behandeld water.

Jakko erkent de voordelen van de nieuwe faciliteit voor operators en managers waarmee hij werkt. “De locatie van onze nieuwe vestiging in Heinsberg stelt ons in staat om onze klanten in Duitsland, Nederland, België en Noord-Frankrijk sneller en efficiënter te bereiken. Hierdoor kunnen we een flexibel aanbod bieden welke stilstand door gebrek aan behandeld water minimaliseert.”

Bekijk onze recente case studies tijdens noodsituaties

Klik hier om onze casestudy’s te zien

Om plant operators van industriële waterbehandelingsinstallaties te ondersteunen tijdens noodgevallen, biedt Mobile Water Solutions een REACT-service. Deze REACT-service is een GRATIS pre-audit. Hierin wordt bepaald welke mobiele installaties nodig zijn in het geval van nood. Elke audit  krijgt, zodra deze  is voltooid, een uniek referentienummer. Hiermee worden specifieke behoeften afgestemd en kan Mobile Water Solutions een geschikte en flexibele service leveren tijdens een noodgeval.

De informatie wordt opgeslagen en regelmatig bijgewerkt. Klanten krijgen deze gegevens en een noodtelefoonnummer voor noodgevallen. Door, middels REACT, vooraf te plannen hoe te handelen bij noodsituaties wordt stilstand geminimaliseerd. Hierdoor biedt de REACT-service gemoedsrust en continuïteit van de productie aan degenen die verantwoordelijk zijn voor industriële waterbehandelingsinstallaties. In de loop van 2021 zal de REACT-service digitaal beschikbaar zijn op een App. Hierdoor wordt de reactiesnelheid  van onze dienst versneld en verhogen wij het gebruiksgemak.

Jakko legt uit hoe simpel het is. “Als ze ons nodig hebben, bellen ze gewoon en geven het REACT-nummer. We weten precies wat er nodig is voor een snelle mobilisatie”.

Naast hulp tijdens noodgevallen biedt Mobile Water Solutions ook diensten bij geplande projecten zoals inbedrijfnames en renovatie- of onderhoudswerkzaamheden. Onze service wordt als een ‘all-in’ bundel geleverd in een operational leasing (huur). Deze bundel omvat de verhuur van installaties, verbruiksgoederen, onderhoud, chemicaliën, logistiek en technici. Alle services worden ondersteund met commerciële, operationele en technische knowhow. Contracten kunnen variëren van enkele dagen tot meerjarige overeenkomsten.

“Onze focus ligt op het bieden van snelle, flexibele en betrouwbare service. Hierdoor zorgen we ervoor dat de bedrijven van onze klanten blijven draaien”.

Heeft u vragen of opmerkingen over dit artikel? Klik op onderstaande link om contact op te nemen met een van de experts.

NEEM CONTACT OP MET EEN EXPERT

About the author

Dennis van Wesemael

A strong and broad technical background with nearly two decades of commercial experience. An excellent mix that I have applied in several roles in (petro) chemical industry, Oil & Gas and Liquid Bulk Storage. Customer needs and challenges translate into win-win opportunities, improving profit, yield and safety, building trust and long term commitments. Several shorter contracts Recent positions have rocket my personal development and helped me develop a clear view of optimising Sales processes and adapting use of CRM and marketing tools.